Rennebu om sommeren

 

Rennebu er et godt sted å være.Tettstedet Berkåk har stor  sommertrafikk på E-6 og FV -700.  Turistene vet å benytte seg av de ulike tilbudene som finnes i tettstedet av service og handelstilbud. Her nevnes Birka som markedsfører og selger husflids- og håndverksprodukter fra dyktige kunstnere/håndverkere i hele landet. Omvisning i Brattset kraftverk som en en del av Orklautbygginga. Mange og ulike kulturminner i hele kommunen.

Vi tilbyr blant annet:

- Gode tur- og sykkelmuligheter

- Ypperlige bade- og vannsportaktiviteter i Buvatnet

- Kanoutleie og sandvolleyballbane m.m. i Buvatnet

- Innlandsfiske i mange nærliggende vatn

- Laksefiske i Orkla / Jaktmuligheter

- Gokartbane i Flåmoen / Rulleskiløype

- Mjuklia leirsted og gjestegård, med mange ulike aktiviteter

- Berkåk veikro har tilbud for barn og ulike dyr

- Pilegrimsleia / Kulturminner

- Rennebu martnan, landets største husflids- og håndverksmesse

 

Sykling i bratt terreng

 

Flere tøffe utforkjøringer som kan benyttes

 

 

Bruk av løypestreng og klatrevegg i Mjuklia

 

Mjuklia leirsted og gjestegård ligger like ved hyttefeltet. Løypestrengen og klatreveggen er tilgjengelig etter avtale.Her finnes også mange andre tilbud som bl.a. kassestabling og andre aktiviteter. 

 

 

 

Rikelig med veier og skogsveier til å sykle fort og sakte på.

Trykk på bildet for å se et større kart

Buvatnet friluftsområde:
 Gåavstand fra hyttegrenda. Her er det tilrettelagt flott badestrand med gapahuk og sandvolleyballbane. Utleie av kano. Fiske for den som ønsker det. Rundt Buvatnet er det anlagt sti for gående, trimere og syklister

 

 

 

Rulleskibane: Rennebu skistadion har også egen rulleskiløype som passerer skiskytterarenaen. Se video ved å klkke på bildet.. Her kan det trenes ski- og skiskyting både sommer og vinter.
 
Klikke her for å se en video fra rulleskibanen
Jakt: Tilbud om fuglejakt i flere områder i kommunen. Jaktkort kan kjøpes på Bygdasenteret på Berkåk. 
Fiske: Laksefiske i Orkla, hvor flere attraktive vald kan leies til en rimelig penge. Se video
Innlandsfiske: Flere fiskevatn i nærområdet til Mjuken og i andre deler av kommunen.
Rennebumartnan: Martnan er landets største husflids- og håndverksmesse. Her kommer interessante utstillere fra hele landet.
Kulturminner i Nærområdet: Gamle kongeveg opp forbi gamle Bjerkakergårdene. Oppslagstavler med bilder og tekst over aktiviteter i gamle dager. Langhus, tøfter etter gamle gardsanlegg ved Skjepphaugen og Tjønnmoen. Rennebu er også kjent for sine mange bruer både steinhvelv bruer og hengebruer. Steinhvelvbrua over Orkla er Europas lengste jernbanebru.  Gunnesbrua er en hengebru som ble bygd over hele fylket i slutten på 1800 tallet. Nevnes også Pilegrimsleden som passer Olavskleiva med fotavtrykk av hesten til Olav den Hellige.
Flere gamle bruer: Gamle bruer kan det skrives mye fint om. De er i vår region like unike som de er storslåtte, kunstneristiske byggverk kan beskues i Rennebu fra uminnelige tider.